companie

sâmbătă, 18 septembrie 2010

RBD

RBD este un grup mexican de muzică Pop care s-a format în anul 2004 în telenovela "Rebelde" dar care a ieșit din ficțiunea serialului și a intrat în lumea muzicii.
Componenții formației sunt Anahí (Mia Colucci), Dulce María (Roberta Pardo), Maite Perroni (Lupita Fernández), Alfonso Herrera (Miguel Arango), Christian Chávez (Giovanni Méndez) și Christopher von Uckermann (Diego Bustamante).
Discul lor de debut, "Rebelde", a avut un real succes în Mexic, iar melodiile “Rebelde”, “Solo Quédate En Silencio”, “Sálvame” și “Un Poco De Tu Amor” au devenit repede hit-uri. Pentru acest album au primit Discul de Aur, apoi Discul de Platină și Discul de Argint pentru mai mult de 2milioane copii vândute în țara natală.
Primul turneu al formației intitulat “Tour Generación RBD” a fost lansat pe CD și DVD, cuprinzând, pe lângă melodiile de pe albumul Rebelde' și melodii pop/rock cu influențe ale anilor 80 și noi cântece ale grupului: “Una Canción” și “Liso Sensual”. Acest disc a primit Discul de Platină în Mexic. DVD-ul conține concerte live, un documentar și imagini ale formației din timpul turneului.
La aproape un an de la lansare, RBD lansează al doilea material discografic cu teme inedite: “Nuestro Amor”, un disc care marchează evoluția pe care a avut-o formația. Conținând 14 melodii, printre care “Nuestro Amor”, “Me Voy”, “Feliz Cumpleaños”, “Este Corazón”, “Así Soy Yo”, “Aun Hay Algo”, “A Tu Lado”, “Fuera”, “Que Fue Del Amor”. Surprinzător, albumul primește 'Discul de Platină' după numai 7 ore după ce a ieșit pe piață pentru 1 milion de copi vândute.
Pe 8 decembrie 2005, RBD lansează versiunea în portughează a albumului Rebelde, care conține 11 piese în portugheză; albumul s-a vândut în 5 milioane de copii.
Al patrulea album al formației Live in Hollywood a ieșit pe piață în martie 2006. Toate melodiile sunt cântate live, cu excepția ultimei teme "No pares" care este o versiune de studio.
Al treilea album de studio, "Celestial", a fost lansat pe 24 noiembrie 2006. "Celestial" a debutat pe locul 9 in topul Billboard 200. Albumul a obtinut Discul de Platina dupa doar o zi, pentru mai mult de 1 milion de copi.
În decembrie 2006, RBD au scos si primul lor album în limba engleză intitulat "Rebels".
RBDmania continuă și în 2007 "RBD: La Familia" serial care ii aduce pe RBD din nou pe micile ecrane a fost transmis în Mexic din 14 martie. Filmările au început în octombrie, dar au fost amânate din cauza turneului latino-american al formației. Serialul va face cunoscută viața privată a formației mexicane, cu detalii din spatele camerelor de filmat. Totuși serialul va avea și multă ficțiune. Serialul "RBD: La Familia" este in prezent transmis si in Romania, in premiera mondiala.
În data de 10 Martie 2009, a avut loc premiera mondială a celui de-al șaselea album studio al formaṭiei mexicane, intitulat:Para olvidarte de mi ce conṭine 13 melodi și 2 single-uri extrase de pe acest album. RBD a anunțat că acest album studio este ultimul din cariera formaṭiei, urmând ca fiecare membru să își lanseze o carieră solo, formația RBD destrămându-se. Cei sase mexicani au cucerit inimile si sufletele a milioane de oameni din intreaga lume.RBD au vandut 78 de milioane de albume,81 milioane de articole promotionale si au avut 3 miliarde de descarcari digitale.
RBD
De la stânga sus la dreapta: Dulce, Anahi, Maite, Christopher, Christian și Alfonso în Brazilia.

Un comentariu: